کوکونات اسید ( Coconut Fatty Acid Diethanolamide)
1397-10-12

کوکونات اسید ( Coconut Fatty Acid Diethanolamide)

  •  مدیر سایت
  •  0 (نظرات)
  •  4854 بازدید

کوکو آمید DEA یا کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید، از انواع سورفکتانت های نانیونیک است به این معنی که بخش آبگریز این ماده در pH رایج فرآورده های آرایشی و بهداشتی، فاقد بار الکتریکی است. کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید دارای رنگ روشن، که در دمای 20-25 درجه سلسیوس به حالت مایع غلیظ و شفاف در می آید. یکی از معیارهای کیفیت بالا در شوینده ها، به خصوص مایع ظرفشوئی، مایع دستشوئی و شامپوها وجود این ماده می باشد که باعث پایداری کف و اثرات نرم کنندگی روی پوست دست می شود و اثرات مرطوب کنندگی نیز دارد.

نام شیمیایی : کوکامید دی اتانول آمید

شکل ظاهری: مایع ویسکوز زرد کم رنگ

نام های دیگر : کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید

فرمول شیمیایی: CH3(CH2)nC(=O)N(CH2CH2OH)2 و  n ~ 8-18

گرید : صنعتی

 

فرآیند تولید :

  کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید در سه نوع زیر تهیه میشود:

 1 از روغن نارگیل

 2 از متیل استر روغن نارگیل

 3 ترکیبی از روغن سویا و روغن نارگیل

از روش های تولید کوکونات اسید واکنش مستقیم بین اسید چرب روغن نارگیل و دی اتانول آمین به روش Kritchevsky می باشد. مزیت اصلی این روش عدم استفاده از کاتالیزور است. ابتدا DEA تا درجه حرارت واکنش گرم شده و اسید چرب که تا حدود 100oC گرم شده است در چند مرحله به رآکتور اضافه می شود، برای جلوگیری از اکسیداسیون اسید چرب و تیره شدن آن استفاده ازاتمسفر نیتروژن توصیه می شود.

رآکتور مورد استفاده در آزمایشها، شیشه ای بوده و واکنش در آن به صورت ناپیوسته (Batch) انجام می گیرد. این رآکتور مجهز، همزن مکانیکی و ترمومتر می باشد و از یک ژاکت مناسب برای گرم کردن آن و رسیدن به دمای واکنش استفاده می شود.

این واکنش گرمازا بوده و کنترل دما یکی از نکات قابل توجه در انجام واکنش و مخصوصا در تولید صنعتی می باشد.

نکته مهم دیگر، نسبت مولی DEA به اسید چرب است، هر چه این نسبت بیشتر باشد، از انجام واکنشهای جانبی جلوگیری شده و محصول کیفیت بهتری خواهد داشت، لذا در عمل از نسبت مولی 2 به 1 DEA) به F.A )استفاده می شود.

 

کاربردهای کوکامید دی اتانول آمید:

این ماده به طور گسترده ای در شامپو، محصولات مایع، و همچنین در پارچه و رنگرزی، آبکاری و کفش، صنایع چاپ جوهر و غیره استفاده شود.

یک ضخامت کننده، تثبیت کننده فوم و سازنده ویسکوزیته در ترکیبات آرایشی است. به مواد شوینده مایع و پاک کننده های نوع لوریل سولفات اضافه می شود تا به بهبود فوم کمک کند.

به عنوان یک عامل فوم و برای تولید محصولات “خامه ای” استفاده می شود. یک سازنده با واسطه بسیار بالا است، یک تثبیت کننده فوم خوب و محافظ پوست در شامپوهای مایع، و ایجاد حباب در مواد شوینده مایع منعطف است.

 

نکات ایمنی:

 اداره غذا و داروی آمریکا (FDA) شامل اسید های چرب در فهرست مواد افزودنی مواد غیر مستقیم است. به عنوان مثال، اسید چرب ممکن است در کاغذ و در تماس با مواد غذایی خشک استفاده شود. شواهد کافی در حیوانات آزمایشگاهی برای سرطان زایی این ماده موجود می باشد.

کوکامید DEA  را به عنوان یک سرطان زا شناخته شده و نیازمند برچسب های هشدار دهنده در محصولات مصرفی حاوی سرطان زا یا سموم تولید مثل است.

 ایمنی کوکامیدDEA ، Lauramide DEA، Linoleamide DEA و  Oleamide DEAتوسط کمپانی Expert Review Essentials Cosmetic (CIR) ارزیابی شده است. پانل کارشناس CIR داده های علمی را ارزیابی کرد و نتیجه گرفت که این ترکیبات به عنوان مواد آرایشی ایمن هستند.

برای جلوگیری از تشکیل نیتروزامین های سرطان زا، این مواد را نباید در محصولات آرایشی و مراقبت شخصی که حاوی نیترات ها هستند استفاده شود. از زمان بازبینی اولیه، هیئت کارشناس CIR  اطلاعات جدیدی در موردCocamide DEA  در دسترس قرار داد و نتایج اصلی آن را روشن کرد.

کارشناسان CIR به این نتیجه رسیدند که Cocamide DEA در مواردی که در مواد شستشو استفاده می شود، ایمن است و در غلظت های کمتر از ۱۰٪ در محصولات موجود در انبار نگهداری می شود. کارشناس CIR مجددا تأیید کرد که Cocamide DEA نباید به عنوان عنصر در مواد آرایشی و محصولات مراقبت شخصی که شامل عوامل نیتروژن باشد استفاده شود.

 

نگهداری:

ذخیره در ظروف مهر و موم شده اصلی برای حفاظت از رطوبت انجام می شود.

کوکامید DEA نیازمند به عامل خنثی کننده بسیار کمی برای رسیدن به pH خنثی است.

بخش دیدگاه ها
جهت ثبت دیدگاه خود لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید.